Ίπποι και Ιππολογία (Τομος Α)
20€
#8712997
 
Προσωρινά μη διαθέσιμο
 
Περιγραφή προϊόντος

Μετά το "Τριάντα χρόνια με τα ζώα" (Κάκτος, 2000), μια καριέρα σε Παν/μια της Ελλάδος, Γαλλίας και ΗΠΑ διδάσκων ανατομία, φυσιολογία, αρχαιοζωολογία και ιστορία των Ολύμπιων κι ακολουθών με πάθος τα ιππικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ο ιππίατρος Θ. Αντίκας εκπλήσσει με τη γνώση του για τα άεθλα και τις πόλεις-κράτη που έθρεψαν ήρωες στην αρχαιότητα. Τα έργα του "Olympica Hippica" και "Αρχαίοι Έλληνες Ολυμπιονίκες" (Εύανδρος, Αθήνα 2004) που περιέχουν χιλιάδες στεφανίτες από πόλεις της ελληνικής οικουμένης με βιογραφίες νικητών ανδρών, γυναικών και δήμων, κάλυψαν μεγάλο κενό στην αθλητική βιβλιογραφία. Το δίγλωσσο "Olympica Hippica" που διδάσκει στο Παν/μιο της Ουάσινγκτον, κάλυψε νέο κενό ειδικά στην ειδησεογραφία που έχει τάση ν’ αγνοεί τα δύο τρίτα των Ολύμπιων, Πύθιων, Ίσθμιων και Νέμεων, γιατί παραλείπει τα "Ιππικά" και περιορίζεται στα "Γυμνικά", όπως γίνεται ακόμα και σήμερα, όπου οι 'ωκύποδες' δρομείς, κλέβουν την παράσταση κι απασχολούν δυσανάλογα κάθε ανιστόρητο ρεπόρτερ σε κάθε αναβιωμένη Ολυμπιάδα.

Το δίτομο έργο "Ίπποι και Ιππολογία" πραγματεύεται σχεδόν τα πάντα για τον ίππο: την εξέλιξη των πενήντα εκατομμυρίων ετών, τη ζωογεωγραφία κι ανάλυση των γηγενών ελληνικών φύλων, του «μύθους» που αφορούν στον ίππο, την εκπαίδευση, τη διατροφή και ενσταύλιση, την κινητική, ιπποκομία και διάγνωση ηλικίας, το γονιδίωμα, τις κύριες παθήσεις και τις Α’ Βοήθειες. Θησαυρός δεδομένων που είναι ανάγκη να γνωρίζουν οι έλληνες ιππίατροι, ιδιοκτήτες και ιππείς, ώστε να μην ανατρέχουν σε «ξένα» ή παρωχημένα κείμενα που δεν είναι σήμερα τόσο χρηστικά όσο την εποχή στην οποία γράφτηκαν.


Μην ξεχνάτε
ΕΞΥΠΗΡΈΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΝΏΣΗ
 

42 χρόνια στο χώρο των ειδών ιππασίας, με αστείρευτη αγάπη για το άλογο και για το συγκεκριμένο άθλημα, είμαστε εδώ για κάθε σας ανάγκη... Ελάτε να σας βοηθήσουμε και να σας συμβουλέψουμε!
ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ
 

Για ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ σχέδια, χρώματα και μεγέθη αλλά και για να παραγγείλετε μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντων ελάτε στο φυσικό μας κατάστημα. Μπορείτε να μας βρείτε εδώ
ΛΎΣΕΙΣ ΣΕ ΚΆΘΕ ΑΠΟΡΊΑ
 

Αν έχετε απορία για το οποιοδήποτε προϊόν δεν έχετε παρά να μας καλέσετε στο 2106250058.
ΚΑΛΆΘΙ
Το καλάθι είναι άδειο
ΔΕΊΤΕ ΕΠΊΣΗΣ
Άλογα (Το Πλήρες Βιβλίο για τη Φροντίδα τους)
57€
Το δίτομο έργο "Ίπποι και Ιππολογία" πραγματεύεται σχεδόν τα πάντα για τον ίππο: την εξέλιξη των πενήντα εκατομμυρίων ετών, τη ζωογεωγραφία κι ανάλυση των γηγενών ελληνικών φύλων, του «μύθους» που αφορούν στον ίππο, την εκπαίδευση, τη διατροφή και ενσταύλιση, την κινητική, ιπποκομία και διάγνωση ηλικίας, το γονιδίωμα, τις κύριες παθήσεις και τις Α’ Βοήθειες.

ΠΡΟΤΕΙΝΌΜΕΝΑ
Λιχουδιές, 1 κιλού (P)
6€
Λιχουδιές (P)

ΔΗΜΟΦΙΛΉ
Αντιανεμικό αμάνικο μπουφάν, παιδικό (W)
47€
Αντιανεμικό αμάνικο μπουφάν, παιδικό (W)
Καπίστρια ιμάντινα, με γούνα (P)
25€
Καπίστρια ιμάντινα, με γούνα (P)

 

© 2013 - 2018   |   Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος   |  
 
 
Created by www.dg2.gr